Luka Lindič in Ines Papert v slovenskih stenah

Objavljeno: 22. Avgust 2018 - 11:54
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Luka Lindič

Luka Lindič in Ines Papert plezala v Vršacu in severni steni Triglava.

Najprej sta plezala v smeri Onkraj resničnosti (VIII-/VI-VII+, 250 m) v Vršacu. V prvem delu stene sta izbrala Ceklinovo smer, ki ju je vodila do vstopa v markantno smer, ki ponuja zračno plezanje v osrednjem delu severozahodne stene Vršaca. Po podatkih, ki jih navajajo na spletni strani primorskestene.com, gre šele za tretjo prosto ponovitev smeri in četrto ponovitev nasploh. Smer sta kot prva jeseni 1989 preplezala Edo Kozorog in Jože Šerbec ter jo ocenila s VII-, A3. Za vzpon pa sta potrebovala kar 15 ur. Prvo prosto ponovitev sta julija 1992 opravila Miha Kajzelj in Matjaž Jamnik. Drugo smer, Na drugi strani časa (VIII/VII+, 350 m), sta plezala v triglavski severni steni. Prvenstveni vzpon v tej smeri je leta 1994 opravila naveza Tomaž Jakofčič in Miha Kajzelj. Luka Lindič je oba vzpona označil za pravšnji izziv, čeprav trenutno kar suvereno premaguje športne smeri osme stopnje po francoski lestvici. Dodal je še, da sta obe smeri eni najlepših v slovenskih stenah, odlikuje pa ju tudi odlična skala.

Viri: Luka Lindič, Primorske stene, plezanje.net

Fotografije: Luka Lindič (več fotografij na njegovem FB profilu)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.