Lindič in Wohlleben v Triglavu

Objavljeno: 22. Januar 2016 - 22:03
Komentarji: 0 komentarjev

Preplezala sta Skalaško smer.

Še ne mesec dni nazaj se je preko Skalaške smeri v Triglavu "sprehodilo" kar nekaj navez. Izjemno suho obdobje in visoke temperature, ki so spremljale začetek zime so poskrbele, da so bile tudi alpske severne stene skoraj kopne, posledično so bili vzponi primerljivi s poletnimi, tudi povprečni čas plezanja - en dan - je bil temu primeren.

Pravo zimo v Triglavu pa sta v teh dneh okusila Luka Lindič in Nemec Michi Wohlleben, ki sta v trodnevni turi (bivak v steni) preplezala zgoraj omenjeno tisočmetrsko smer, ki poleti nosi oceno V+. Mlada, a že svetovno uveljavljena plezalca pa sta tokratne razmere ocenila na M6+, 90°.

Vir in fotografija: Michi Wohlleben FB profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.