Lindič ponovno v norveškem ledu

Objavljeno: 29. Februar 2016 - 22:33
Komentarji: 0 komentarjev

Luka je opravil 3. vzpon v smeri Svigermors Droem.

Pred tedni smo pisali o plezanju Luke Lindiča na Norveškem. Takrat je v družbi Blaža Markoviča plezal slapove blizu mesta Tromsø, njegovo plezanje pa je takrat posnel Kanadčan Cameron Sylvester in o tem posnel video za Arc'teryx.

Luka se je sredi februarja ponovno mudil v tej skandinavski državi, tokrat je plezal v družbi Norvežana Martina Olslunda, s katerim sta v osmih urah preplezala znamenito smer Svigermors Droem v gori Kjerag. To je bila šele 3. ponovitev te 600 metrske ledne smeri, ki ima oceno WI6.

Vir in fotografija: Luka Lindič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.