Kruder opravil FA v večraztežajni smeri Ellipsis (8b+, 200m)

Objavljeno: 7. September 2020 - 20:21
Komentarji: 0 komentarjev

Nova smer se nahaja v Beli peči nad Nevejskim prevalom.

Jernej Kruder je uspel opraviti prvi vzpon v smeri, ki jo je v družbi Gašperja Pinterja in Davida Debeljaka "napadel" že pred dvema letoma. Takrat so linijo opremili in dodali svedre. 

Smer Ellipsis je dolga 200 metrov in težka do 8b+ (7b+,7a+,8a,8b+,7c), nahaja se v steni Bele peči (Monte Bila pec) nad Nevejskim sedlom (Sella Nevea).

Več si lahko preberete na Jernejevem zapisu na instagramu >>>

Vir: Jernej Kruder instagram in planetmountain.com. Foto: Mark Grmek.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.