Luka Krajnc opravil 1. prosto ponovitev smeri Spomin (8c) v Paklenici

Objavljeno: 2. September 2017 - 20:02
Komentarji: 0 komentarjev

Luka Krajnc (AO Celje Matica) je v Paklenici uspel kot prvi prosto preplezati smer Spomin, ocenjeno VI+, A2,

Smer, ki poteka po najbolj previsnem delu stene Anića Kuka, sta leta 1984 prva preplezala Silvo Karo in Janez Jeglič in jo ocenila z VI+, A2, A3. Naslednje leto se jima je pridružil še preostali član "treh mušketirjev", Franček Knez in po bivaku v steni so dodali še direktno varianto izstopa. Svoje čase je smer veljala za eno najtežjih tehničnih smeri v Paklenici in je do danes doživela le nekaj ponovitev.

Konec pomladi, tik pred letošnjim poletjem, pa je Luki Krajncu uspel odličen dosežek. Po dveh letih trdega treninga in 27 dnevih poizkusov, se je poplačal ves trud in opravil je prvo prosto ponovitev smeri. Celotno smer je preplezal prosto v vodstvu in v enem dnevu. Najtežji raztežaj je ocenil s težavami okoli 8c, temu pa družbo delajo še en 8b+ in dva 8a+ raztežaja, ostanek smeri pa sega do 7b+.

Obsežno poročilo dosežka izpod prstov Luke najdete na tej povezavi. Zapis bogatijo odlične fotografije Marka Prezlja.

Vir: AO Celje.

Naslovna fotografija: Luka Krajnc v Spominu. Foto: Marko Prezelj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.