Krajnc in Lindič s prvenstveno smerjo v Patagoniji

Objavljeno: 27. Februar 2020 - 20:47
Komentarji: 0 komentarjev

Stran Patagonia Vertical na svoji facebook strani poroča, da sta Celjana Luka Krajnc in Luka Lindič preplezala novo smer v Patagoniji.

Od 20. do 22. februarja 2020 sta Krajnc in Lindič plezala v južni steni Aguja Saint Exupery. Preplezala sta novo smer in jo poimenovala MIR. Nastala je 15 raztežajev dolga (500m) nova linija s težavami do 6c in A3, ki sta jo v zgornjem delu stene priključila smeri Petit Prince.

Skupaj gre za linijo dolžine 700 metrov s težavami do 7a+, A3, 70˚. V steni sta dvakrat bivakirala.

Se že veselimo njunega obsežnejšega poročila, ki ga lahko pričakujemo po njuni vrnitvi v Slovenijo na straneh Planinske zveze Slovenije.

Vir in fotografije: Patagonia Vertical.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.