Kanada 2019

Objavljeno: 25. Avgust 2019 - 11:10
Komentarji: 0 komentarjev

Rašiško-novogoriška odprava v Kanado z dobrim vzponom v Bugaboojih.

Ekipa slovenskih plezalcev v sestavi Aleksij Kraljič (AO PD NG), Andraž Muhič, Anže Mikec, Tilen Koranter in Janez Toni (vse AO Rašica) je plezala v Kanadi. Uspela je preplezati glavni cilj odprave, ki je bila smer Beckey-Choucinard v South Howser Towerju (TD+, prosta ocena 5.10+, 18 R, ok. 800 m). Za turo so potrebovali 21 ur. Prej so za vplezavanje splezali še par lepih smeri, izpostavili so Bugaboo spire, NE ridge (D-, 5.8, 12R) in McTech arete (D-, 5.10-, 6R).

Je pa v zadnjih dneh po spletu zaokrožila novica, da se je v South Howser Towerju, v neposredni bližini zgoraj omenjene smeri sprožil obsežen skalni podor. Informacije o spremembah v tamkajnjih smereh še ni, k sreči pa v dogodku ni bilo poškodovanih plezalcev.

Vir in fotografije: Janez Toni.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.