Jernej Kruder in Gašper Pintar prosto čez Smer norčkov, 8a

Objavljeno: 14. Avgust 2018 - 12:39
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jernej Kruder FB profil

Jernej Kruder je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala v balvanskem plezanju našel čas za odličen vzpon nad Tamarjem.

Skupaj za Gašperjem Pintarjem sta v enem dnevu prosto preplezala Smer norčkov (8a), 300 metrov visoko smer v Šitah. Smer ima sicer dolgo zgodovino. Leta 1983 sta jo kot prva preplezala naveza Karo-Jeglič in ocenila s VI+, A3. Prvo prosto ponovitev v smeri je junija 2003 opravil Marko Lukič. Njegov dosežek je postal pravi mejnik, saj je bila to prva smer z oceno 8a v naših gorah. Do danes je smer doživela že kar nekaj prostih ponovitev in še vedno velja za enega največjih izzivov prostega plezanja v slovenskih stenah.

Fotografija: Jernej Kruder FB profil

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.