Gašper Pintar z novim dobrim vzponom v Patagoniji

Objavljeno: 28. Februar 2020 - 18:55
Komentarji: 0 komentarjev

Gašper Pintar in Francoz Christophe Ogier sta opravila peto prečenje treh Paine stoplov.

Dva dni (od 20. do 21. februarja) sta Pintar in Ogier potrebovala za prečenje stolpov Torre Norte, Torre Central in Torre Sur v Paine. Opravila sta takoimenovano W prečenje.

Začela sta na sedlu Bich od koder sta po smeri Monzino priplezala na Torre Norte, od tam po Bonington-Whillans na Torre Central, "abzajlala" sta po Kearney-Knight, in se nato spet po smeri The Aste povzpela na Torre Sur.

Prvo prečenje je leta 2002 opravil Steve Schneider v 51 urah zaokroženo od baze do baze.

Vir in fotografije: Patagonia Vertical.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.