Druga ponovitev smeri Odyssee (8a+, 1400 m) v Eigerju

Objavljeno: 30. Avgust 2018 - 13:21
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Paolo Sartori

Barbara Zangerl in Jacopo Larcher sta v severni steni Eigerja opravil tretji vzpon v smeri Odyssee.

Smer, ki poteka v desnem delu veličastne stene, je sestavljena iz 33 raztežajev in velja za najtežjo prosto preplezano smer v sloviti steni. Vzpon sta opravila v štirih dneh brez vmesnih spustov v dolino. Vse raztežaje sta preplezala prosto na način, da sta v lažjih delih smeri plezala izmenično, najtežje raztežaje pa oba v vodstvu. V smeri sta imela kar zahtevne razmere, saj jima je dež zmočil ob raztežaja, ocenjena s 7c.

Smer Odysee sta v letih od 2009 do 2013 opremila Roger Schaeli in Robert Jasper. Leta 2015 so skupaj s Simonom Geitlom opravili prvi vzpon, prvo ponovitev smeri pa je opravil Fabian Buhl.

Viri: 8a.nu in planetmountain.com

Naslovan fotografija: Paolo Satori; vir: Barbara Zangerl

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.