Druga ponovitev Andrejke v Mangartu

Objavljeno: 23. Julij 2019 - 12:37
Komentarji: 0 komentarjev

Opravila sta jo Marko Gorišek in Blaž Grapar.

Smer Andrejka (V+/IV-V, 350 m) v zahodni steni Mangarta je prvi preplezal Slavc Svetičič septembra 1987, ko je delal kot oskrbnik koče na Mangartu. Do vzpona Andreja Rutarja in Toma Orbanića (oba Soški AO) konec letošnjega junija je samevala, saj do njunega vzpona ni bilo znane ponovitve.

Kot kaže, pa temu ne bo več tako. Za 2. ponovitev sta pred dnevi poskrbela Marko Gorišek in Blaž Grapar (oba AO Rašica), ki sta uživala v 350 metrih pokončne in čiste plezarije z le par klini za vzorec. 

Vir in fotografije: AO Rašica.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.