Čók - prvenstvena smer nad Vršičem

Objavljeno: 31. Maj 2016 - 10:17
Komentarji: 0 komentarjev

Matija Volontar (AO Jesenice) in Anže Klarič (AO Matica) sta v jugovzhodni steni Nad Šitom glave (v skrajnem desnem delu Kamenkovega stebra) nad Vršičem preplezala prvenstveno smer. Smer, ki sta jo zmogla na pogled, krasi zelo dobra skala. 

Ime: Čók                                                                                                                                

Dolžina: 120m                                                        

Ocena: VII/VII-      

Opis: Plezati začnemo 2m desno od vstopa v Deževno smer, po kaminu. Ta se po nekaj metrih prelevi v zajedo, ki vodi do manjše votline. Tej se izognemo po levi, tako da pridemo na travnato polico(IV+). Naravnost gor po poči (k), ki se po cca. 8m razčleni (VII/VII-). Splezamo v lažji svet in nad sabo opazimo velik travnat trebuh (V), na njem pa malo polico (kkk). Od tu naprej naravnost v rahlo previsen ožji kamin. Na njegovem izstopu pa proti desni čez previs(zagozden mikro BD) in po sistemu poči do vrha (V).

Vris in skica spodaj.

Vir: AO Jesenice.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.