Bela peč - plezalni vodnik

Objavljeno: 10. Maj 2016 - 21:51
Komentarji: 0 komentarjev

Odličen plezalni cilj od pomladi do jeseni, kjer je kar nekaj navrtanih smeri s svedrovci.

Bela peč (1583 m) leži na južni strani Lomske doline med planino Konjščica in planino Javornik in točno nasproti severne stene Storžiča. Planinsko je zanimiva kot lahko dostopen cilj in kot lepa razgledna točka, saj se iz njenega vrha vidijo Julijske alpe, Kamniške alpe in del Karavank.

Plezalcu pa ponuja lepo sončno lego, smeri dolge od 30 do 120 m, dobro, mestoma odlično skalo in dobro opremljene smeri. Tu najdemo smeri vseh težavnosti od III do VIII stopnje in nekaj resnejših težkih tehničnih smeri, ki še čakajo na proste ponovitve. Plezanje je mogoče že zgodaj spomladi pa vse tja do pozne jeseni ko zapade prvi sneg.

Plezalni vodnik najdete tukaj >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.