Hiša Barut

Apartmajska hiša v neposredni bližini plezališč kraškega roba

Hiša Barut se nahaja v starem delu Gabrovice pri Črnem Kalu v neposredni bližini plezališč Mišja peč, Osp ter Črni Kal. Za tiste, ki si ne želijo biti del turističnega vrveža ob Obali hkrati pa kot aktivni turisti uživati prednosti hitrega dostopa do ključnih lokacij, je Gabrovica idealna izbira. 

1
2
3
4
5

Osapsko dolino ter Kraški rob nad Črnim Kalom povezujemo predvsem s prostim plezanjem, okolica pa ponuja tudi druge možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v naravi (pohodništvo, gorsko kolesarjenje, jamarstvo…). Gabrovica je od avtocestnega priključka Črni Kal oddaljena 2 kilometra.

V prenovljeni kmečki domačiji, ki je namenjena izključno gostom Hiše Barut, sta urejena dva apartmaja, vsak s svojim vhodom. Oba imata v pritličnem delu dnevni del s kuhinjo ter kopalnico, v nadstropju pa se nahajata po dve sobi. Vsak od apartmajev lahko sprejme po pet gostov in vsakemu gostu je omogočeno spanje na udobni postelji (ni pomožnih ležišč). Gostje apartmajev lahko prosto uporabljajo teraso ter dvorišče, ki sta obrnjena na jug z razgledom na Osapsko dolino ter privatno parkirišče.

Ker je svetovno znano plezališča v Ospu obiskano predvsem od jeseni do pomladi, je seveda poskrbljeno za v celoti samodejno centralno ogrevanje, tako da lahko gostje dolge zimske noči brez skrbi preživijo v udobnem zavetju domačije. Samoumevna je tudi brezžična povezava na Internet, ki ga lahko gostje uporabljajo brezplačno.

Hiša Barut
Gabrovica pri Črnem Kalu 21, 6275 Črni Kal
+386 70 615 045

Oddaljenost od plezališč:
Plezališče Črni kal: ~8 km
Plezališče Osp: ~2 km
Plezališče Mišja Peč: ~1,5 km