Geust House Hiša Robida

V Črnem Kalu, le nekaj minut od priljubljenih plezališč Osp, Mišja peč in Črni kal stoji spomeniško zaščitena istrska kamnita hiša Robida. Na novo obnovljena in namenjena za turistični namestitveni objekt prijazen do plezalcev in kolesarjev.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Spali boste na udobnih ležiščih

Hiša Robida je opremljena v moderno-rustikalnem stilu in sprejme lahko 31 gostov v 11-ih sobah. Sobe so oblikovali z mislijo na istrsko podeželje in spomin na »nonote«, na mogočne stene kraškega roba in gozd nad njim, zato je vsaka drugačna ter samosvoja.

1. nadstropju se nahaja pet udobno opremljenih sob, vsaka s svojo unikatno oblikovano kopalnico. Mansardna etaža pa obsega šest sob s skupno kopalnico in toaleto, in sicer sobo s skupnimi ležišči (5x) in pet manjših dvoposteljnih svetlih sob.


Udobne postelje na skupnih ležiščih, ki so na voljo že za 18€ z vključenim zajtrkom.

Po vsakem plezalnem dnevu se spodobi v dobri družbi malo poklepetati, spiti kakšno pijačo in načrtovati naslednji dan. Temu je namenjen v pritličnem delu velik družabni prostor, primeren tudi za sestanke društev, skupinska druženja ob plezalnih šolah ali predavanja. Za hišo se skriva terasa z neposrednim dostopom, ki nudi obiskovalcem možnost odmora na prostem in kjer vam lahko ponudijo pogostitev izbranih istrskih dobrot.


Skupni prostor v katerem imate možnost uporabe projektorja in si skupaj z družbo ogledate plezalski film na platnu.

Dodatne funkcionalnosti za plezalce

Posebna pozornost je namenjena plezalcem in kolesarjem. V sosednjem objektu je urejen in varovan prostor, kamor lahko plezalci shranijo svojo plezalno opremo. Shranili jo boste lahko v lastni omarici s pripadajočim ključem (v izdelavi). Prostor je namenjen tudi shranjevanju in servisiranju koles.


Omogočene je dostop do urejenega in varovanega prostora, kamor lahko plezalci shranijo svojo plezalno opremo.

Odprti celo leto

Ravno zaradi ugodne klime imate na kraškem robu možnost celoletnih aktivnosti in so vsekakor razlog za oddih v Hiši Robida tudi v zimskem času. Poleg plezanja najdete na tem območju zanimive kolesarsko-tekaške poti, pohode z nepozabnimi razgledi, skok v morje in vrhunsko lokalno kulinariko, ki bo zadovoljila prav vsakega gosta.

Geust House Hiša Robida
Črni Kal 61, 6275 Črni Kal
+386 31 494 752

Oddaljenost od plezališč:
Plezališče Črni kal: ~1,5 km
Plezališče Osp: ~3 km
Plezališče Mišja Peč: ~2,5 km