Zlat vikend za paraplezalca Tanjo Glušič in Gregorja Selaka

Objavljeno: 11. Julij 2017 - 16:23
Komentarji: 0 komentarjev

Slovenska praplezalca sta v soboto in nedeljo, 8. in 9. julija 2017, na tradicionalnem mastersu v Imstu z odliko opravila z generalko pred začetkom svetovnega pokala.

Paraplezalno sezono 2017 je tokrat otvoril že tradicionalni master v Imstu, ki je vedno odlično obiskan in poteka v nekoliko bolj sproščenem ozračju kot tekme svetovnega pokala. Poleg tega je tekmovanje raztegnjeno čez dva dneva, vsi tekmovalci pa se pomerijo v 6 smereh. Gre za pravi praznik plezanja, na katerem se lahko vsi udeleženci prepričajo, da naš šport resnično ne pozna omejitev in da tudi paraplezalce ženejo ista strast, motivacija in iskanje popolnega gibanja navzgor, kot njihove kolege iz članske ekipe. V močni konkurenci držav od Irana do Indije in preko cele Evrope, v kateri je manjkala le francoska ekipa, pa smo tudi Slovenci znova pokazali, kaj pomenimo v plezanju.

Tako Gregor Selak kot Tanja Glušič sta v svojih kategorijah dominantno otvorila sezono z zmagama in izjemnim plezanjem. Gregor je v kategoriji RP3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem) vseh 6 smeri preplezal do vrha, kar je uspelo samo njemu. To samo kaže, da njegova trenutna motivacija seže še nekoliko dlje in je ta sezona predvsem priprava na naslednje svetovno prvenstvo. Tanja je v kategoriji B2 (omejitve vida) prav tako suvereno zmagala, kako dobro je pripravljena, pa lahko pove podatek, da je imela najboljši rezultat tudi glede na tekmovalke iz višje kategorije B3 in bi bila kar na drugem mestu, če bi tekmovala z močno konkurenco fantov iz B2 (vsi so namreč plezali iste smeri).

Oba rezultata sta odlična popotnica za Briancon, ki sledi 26.7. in bo štel za skupni seštevek svetovnega pokala. Ob tem bi se reprezentanca rada zahvalila za podporo Plezalnemu centru Ljubljana, ki jim celo leto omogoča vrhunske priprave.

Avtor besedila in fotografij: Jurij Ravnik, selektor Slovenske reprezentance v paraplezanju

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.