V Domžalah najboljša Italijanka in Francoz

Objavljeno: 4. December 2017 - 10:05
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Urban Urbanc

Na uvodni tekmi evropskega pokala v lednem plezanju v Domžalah sta zmagala Italijanka Angelika Rainer in Francoz Louna Ladevant. Od sedmih slovenskih tekmovalcev je bila s sedmim mestom najboljša Marija Jeglič.

Uvodno tekmo evropskega pokala, ki poteka pod okriljem UIAA, so organizirali člani PD Domžale in Komisija za gorske športe pri PZS. Tekmovalo je 30 plezalcev in 15 plezalk iz 12 držav. Tekma je štela tudi za zadnjo preizkušnjo petega odprtega slovensko-hrvaško-srbskega (SHS) pokala v lednem plezanju.

Tekmo evropskega pokala je pri ženskah dobila Italijanka Angelika Rainer, ki je edina od plezalk dosegla vrh finalne smeri. Druga je bila Nizozemka Marianne Van de Steen, tretja pa Coralie Jary iz Francije. Pri moških so vsi tekmovalci, ki so se uvrstili na zmagovalni oder, dosegli vrh finalne smeri. O prvem in drugem mestu je odločil čas plezanja. Najboljši je bil Francoz Louna Ladevant, drugi Švicar Lukas Goetz, tretji pa ruski tekmovalec Nikolay Primerov.

Na tekmi je nastopilo tudi sedem slovenskih tekmovalcev. Pri ženskah je bila najboljša Marija Jeglič na 7. mestu, na 10. mesto se je uvrstila Sara Jaklič, na 13. mesto pa Maja Šuštar. Pri moških se je na 9. mesto uvrstil Jaka Hrast, 21. mesto je zasedel Nace Grgorinič, 22. mesto Edvin Nepužlan in 27. mesto Uroš Grilj.

V skupnem seštevku pokala SHS sta slavila Maja Šuštar in Jaka Hrast.

Rezultati - Evropski pokal, domžale 2017>>>

FOTOGALERIJA>>>

Vir: Planinska zveza Slovenije

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.