Svetovne igre: srebro Janje Garnbret!

Objavljeno: 23. Julij 2017 - 19:58
Komentarji: 0 komentarjev

Na 10. svetovnih igrah v Vroclavu so plezalci z današnjo tekmo v težavnosti zaključili svoje nastope.

Slovenija je z nestrpnostjo pričakovala današnji dan, ko je bila na svetovnih igrah na Poljskem na sporedu še zadnja plezalna panoga. Po petkovih balvanih in sobotni tekmi v hitrosti je danes plezalce čakala še tekma v težavnosti, kjer smo imeli tri predstavnike - Mino Markovič, ki je branila zlato medaljo prejšnjih svetovnih iger v Kolumbiji, Janjo Garnbret in Domna Škofica.

Po kvalifikacijah je že dišalo po medalji, saj so se vsi naši uvrstili v finale. Po kvalifikacijah so si priborili 3. mesto (Janja Garnbret), 4. mesto (Domen Škofic) in 8. mesto (Mina Markovič).

V finalu si je Janja Garnbret priborila 2. mesto. V smeri je sicer dosegla isto višino kot zmagovalka, aktualna evropska prvakinja Belgijka Anak Verhoeven, a so za končno uvrstitev odločali rezultati kvalifikacij. Tretja je bila Francozinja Julia Chanourdie. Mina Markovič je bila 7. 

V moški konkurenci je slovenske barve zastopal Domen Škofic, ki je tekmovanje končal na 5. mestu. Zmagal je Japonec Keiichiro Korenaga, drugi je bil njegov sonarodnjak Yuki Hada, tretji pa Kanadčan Sean McColl.

Rezultati >>>

Naslovna fotografija: Janja Garbret med plezanjem na tekmi SP v Chamonixu, kjer je zmagala.Foto: Luka Fonda.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.