Peharc in Kruder v polfinalu evropskega prvenstva v Münchnu

Objavljeno: 18. Avgust 2017 - 15:05
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Manca Čujež, PZS

Anže Peharc tudi v polfinalu tekme za svetovni pokal.

V olimpijskem parku v Münchnu poteka kvalifikacijski dan evropskega prvenstva v balvanskem plezanju, ki šteje tudi za zadnjo tekmo svetovnega pokala. S kvalifikacijami so končali moški, kjer je imela Slovenija tri predstavnike. Med dvajset najboljših evropskih tekmovalcev sta se uvrstila Anže Peharc z enajstim in Jernej Kruder z devetnajstim rezultatom. Med svetovno konkurenco se je v polfinale uvrstil le Anže Peharc, ki je dosegle petnajsti rezultat kvalifikacij. Jernej Kruder je v točkovanju za svetovni pokal dosegel devetindvajseti rezultat in bo tekmovanje v vsakem primeru tudi zaključil v polfinalu, po katerem bodo organizatorji že razglasili zmagovalca evropskega prvenstva. V obeh razvrstitvah je s tekmovanjem že zaključil Gregor Vezonik, ki je tekmovanje v razvrstitvi za evropsko prvenstvo končal na devetindvajsetem mestu.

Ženske kvalifikacije, kjer bomo imeli šest predstavnic, se bodo začele ob 17. uri. Slovenijo bodo zastopale Janja Garnbret, Mina Markovič, Katja Kadič, Julija Kruder, Urška Repušič in Lana Skušek.

Rezultati kvalifikacije  - EP MOŠKI>>>

Rezultati kvalifikacije - svetovni pokal MOŠKI>>>

Naslovna fotografija: Manca Čujež, Planinska zveza Slovenije

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.