Nova zmaga Janje Garnbret, Mia Krampl do prvih stopničk

Objavljeno: 20. Maj 2019 - 13:22
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

Na peti tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju dve kolajni za slovensko plezanje.

Najboljše športne plezalke in plezalci so se tokrat ustavili na tradicionalnem prizorišču tekem za svetovni pokal v Münchnu. Janja Garnbret, ki je že dve tekmi pred koncem svetovnega pokala postala zmagovalka v skupnem seštevku, je še petič zapored premagala vso konkurenco. To je bila že njena tretja zmaga na tem prizorišču ter skupno 24. v svetovnem pokalu. Tokrat je slovenski uspeh dopolnila Mia Krampl, ki je v premiernem finalnem nastopu s tretjim mestom dosegla svoje prve stopničke na tekmah svetovnega pokala. Med naši tekmovalki se je uvrstila Francozinja Fanny Gibert. Pri moških so ob odsotnosti najboljših Japoncev prevladovali evropski plezalci. Zmagal je Avstrijec Jakob Schubert, drugi je bil Čeh Adam Ondra, tretji pa domačin Jan Hojer. V finalu sta plezala tudi Anže Peharc in Katja Kadić ter osvojila peto oziroma šesto mesto.

Poleg že omenjenih finalistov je v polfinalu plezalo še pet naših. Pri ženskah sta se Vita Lukan in Lučka Rakovec uvrstili na sedmo oziroma osmo mesto, osmi je bil tudi Gregor Vezonik, enajsti Jernej Kruder in sedemnajsta Urška Repušič. V kvalifikacijah so s tekmovanjem zaključili Luka Potočar (31.), Julija Kruder (39.), Zan Sudar (46.) in Matic Kotar (87.).

Rezultati München ŽENSKE>>>

Rezultati München MOŠKI>>>

Do konca balvanskega dela sezone svetovnega pokala je le še ena tekma, ki bo potekala od 7. do 8. junija v Vailu.

Naslovna fotografija: IFSC

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.