Mladinci do dveh medalj v Imstu

Objavljeno: 29. Maj 2017 - 16:03
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

V soboto in nedeljo, 27. in 28. maja 2017, je v avstrijskem Imstu potekala prva tekma za mladinski evropski pokal v težavnostnem plezanju.

Slovenska mladinska reprezentanca, ki jo je zastopalo 16 tekmovalcev, se je v domovino vrnila z dvema bronastima medaljama. Za uvrstitve na najnižjo stopničko zmagovalnega odra sta poskrbela Lučka Rakovec med kadetinjami in Luka Potočar med kadeti.

Med desetimi finalisti v vsaki kategoriji je poleg obeh nosilcev medalj plezalo še osem slovenskih tekmovalcev oz. tekmovalk. Najbližje medalji je bila s četrtim mestom Maja Majcen v kategoriji starejših deklic, njena sotekmovalka Lucija Tarkuš pa je zasedla sedmo mesto. V kategoriji starejših dečkov smo imeli dva finalista. Andrej Polak je zasedel šesto, Anej Batagelj pa deveto mesto. V kategoriji kadetinj je zelo močna slovenska zasedba spet pokazala, da tudi ekipno sodi med najboljše na svetu, saj so se poleg nosilke medalje v finale uvrstile tudi preostale tri tekmovalke. Urška Repušič je dosegla šesto, Vita Lukan sedmo in Lana Skušek deseto mesto. V kategoriji kadetov je v finalu plezal še Klemen Novak, ki je zsedel končno sedmo mesto.

Slovenske uvrstitve na mladinskem evropskem pokalu - Imst 2017

Mladinke: 14. Tjaša Slemenšek
Kadeti: 3. Luka Potočar, 7. Klemen Novak, 30. Žiga Zajc
Kadetinje: 3. Lučka Rakovec, 6. Urška Repušič, 7. Vita Lukan, 10. Lana Skušek
St. dečki: 6. Andrej Polak, 10. Anej Batagelj, 31. Aljaž Resnik, 32. Grega Verbuč
St. deklice: 4. Maja Majcen, 7. Lucija Tarkuš, 14. Letija Fajfar, 22. Betka Debevec

Vsi rezultati - težavnost Imst 2017: STAREJŠI DEČKI, STAREJŠE DEKLICE, KADETI, KADETINJE, MLADINCI, MLADINKE

Naslovna fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.