Mina Markovič evropska podprvakinja

Objavljeno: 2. Julij 2017 - 10:17
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Luka Fonda

Mina Markovič je v svojem petem zaporednem finalu na evropskih prvenstvih osvojila že četrto medaljo v disciplini težavnost.

Slovenska reprezentanca se iz italijanskega kraja Campitello di Fassa vrača z novo medaljo. Zanjo je poskrbela naša najuspešnejša in najizkušenejša plezalka Mina Markovič, ki se je na zmagovalnem odru pridružila mladima tekmovalkama, evropski prvakinji Anak Verhoeven iz Belgije in bronasti Jessici Pilz iz Avstrije. Slovenski uspeh sta dopolnila Janja Garnbret s četrtim in Domen Škofic s petim mestom.

Mina MArkovič, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu v Chamonixu pistala evropska prvakinja je v izjavi za Planinsko zvezo Slovenije povedala:"Naslov evropske prvakinje v Chamonixu je eden izmed žlahtnejših dosežkov v moji karieri in med vsemi ima pri meni zelo posebno mesto, tokratna srebrna medalja pa prav tako kotira zelo visoko, ker je konkurenca res neizprosna, mlade punce so zelo močne, tudi ostale tekmovalke smo si zelo blizu in ob medalji priznam, da sem kar potočila solzico, saj sem dobro delala vso zimo in si je zares želela. Vso zimo in pomlad sem se dobro pripravljala in komaj čakala začetek sezone, čeprav je bilo težko, da se je začela z evropskim prvenstvom. Smeri so bile res fenomenalne, že na pogled precej drugačne, kot smo bili vajeni do zdaj, in četudi mi niso bile pisane na kožo, sem se zbrala in dober trening se je obrestoval."

Na evropskem prvenstvu 2017 v težavnosti je Slovenijo zastopalo 11 članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Novinki na največjih tekmovanjih Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) in Mia Krampl (AO PD Kranj) sta si priplezali 13. oz. 15. mesto, polfinalista Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) sta tekmovanje sklenila na 23. oz. 27. mestu. V kvalifikacijah so nastopili še Tjaša Kalan (AO PD Kranj), s 27. mestom tik pod robom polfinala, Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) je dosegla 33., Veronika Meke (PS DPČ Šmartno) 39. in Milan Preskar (PK Škofja Loka) 47. mesto.

Rezultati EP Campitelo di Fassa - ŽENSKE

Rezultati EP Campitelo di Fassa - MOŠKI

Vir: Planinska zveza Slovenije

Naslovna fotografija: Luka Fonda

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.