NLP liga 2.0 na dolgo

KAKO BO POTEKALA NLP LIGA 2.0

NLP liga 2.0, je vseslovensko plezalno tekmovanje namenjeno REKREATIVCEM, ki poteka v obdobju od januarja do marca leta 2020.  Liga se odvija v ŠTIRIH posameznih tekmovanjih oz. RUNDAH, ki se odvijajo ločeno ena od druge po v vnaprej določeni časovnici. Zaključno dejanje NLP Lige bo 4. RUNDA z velikim FINALOM LIGE v katerega se kvalificirajo tekmovalci, ki skozi celotno Ligo zberejo največje število točk.

Tekmovalci so razvrščeni v 4 TEKMOVALNE KATEGORIJE  in 4 TEKMOVALNE EKIPE.

NLP Liga 2.0 - ČASOVNICA

NLP Liga 2.0 bo v letu 2020 potekala na naslednje datume:

[ 11.1.2020 ] 1. runda - NLP Liga - Balvanija

[ 1.2.2020 ] 2. runda - NLP Liga - KlajMBer

[ 22.2.2020 ] 3. runda - NLP Liga - Plus climbing Koper

[ 7.3.2020 ] 4. runda - NLP Liga - Bolder Scena

RUNDA

RUNDA je ena od štirih posameznih tekmovanj, ki se odvijajo v določenem balvanskem centru.

Na vsaki Rund potekajo KVALIFIKACIJE in FINALE RUNDE. V kvalifikacijah, tekmovalci premagujejo balvanske probleme in z vsakim preplezanim balvanom prejmejo točke. Po končanih kvalifikacijah se pripravi razvrstitev vseh tekmovalcev po tekmovalnih kategorijah glede na skupni seštevek točk vsakega posameznika. Na podlagi skupnega seštevka kvalifikacij se 5 moških in 5 deklet, ki zberejo največ točk, ne glede na tekmovalno kategorijo, uvrstilo v večerni FINALE RUNDE.

BELEŽENJE PREPLEZANIH BALVANSKIH PROBLEMOV

Kvalifikacije se odvijajo brez navzočnosti sodnikov. Od tekmovalcev se pričakuje, da bodo pravično vpisovali svoje vzpone. Tekmovalec samostojno vnaša število preplezanih balvanov v spletno aplikacijo https://www.scorecard.info/. Možno je tudi vpisovanje vzponov na kartonček, ki je ob koncu kvalifikacij vnešen v Scorecard sistem.

FINALE RUNDE

FINALE RUNDE poteka po koncu vsakih kvalifikacij. (Izjemoma je 4. Runda, po kateri sledi Finale Lige). Finale je ločeno na moški in ženski del tekmovanja. V Finale Runde se uvrsti 5 moških in 5 deklet, ki zberejo največ točk, ne glede na tekmovalno kategorijo. Se pravi, v istem finalu nastopijo tako tekmovalci iz kategorije Mladina (14 - 39 let) kot tudi Še Liga (40+ let).

Z uvrstitvijo v FINALE RUNDE, tekmovalec prejme dodatne točk.

SOJENJE FINALE RUNDE

Finale Runde sodi sodnik po sistemu točkovanja: število poskusov za doseženo cono in število poskusov za dosežen vrh.

FINALE LIGE

FINALE LIGE potekala na zadnji 4. Rundi. Predstavlja veliki zaključek NLP Lige 2.0.

V Finale Lige se kvalificirajo tekmovalci, ki se udeležijo vsaj treh kvalifikacijskih Rund in v skupnem seštevku točk zasedajo eno od prvih petih mest. V skupnem seštevku lige, se upoštevajo najboljši trije seštevki točk iz kvalifikacij ter bonus točke, iz uvrstitve v finale runde.

Za prve tri uvrščene v Finalu Lige je predviden DENARNI SKLAD v vrednosti 1700 EUR.

Primer: Tekmovalec se udeleži vseh štirih kvalifikacijskih Rund.

  1. RUNDA - 1.200 točk
  2. RUNDA - 800 točk
  3. RUNDA - 1.100 točk.
  4. RUNDA  - 1.000 točk

→ V skupnem seštevku lige se upoštevajo trije najboljši seštevki točk iz kvalifikacij. V zgornjem primeru se ne upošteva najslabšega rezultata iz 2. Runde, kjer je tekmovalec zbral le 800 točk.

SOJENJE FINALE LIGE

Finale Lige sodi sodnik po točkovnem sistemu: število poskusov za doseženo cono in število poskusov za dosežen vrh.

Tekmovalne KATEGORIJE

  • Fantje  - Mladina (14 - 39 let)
  • Dekleta - Mladina (14 - 39 let)
  • Fantje - Še Liga (40+ let)
  • Dekleta -Še Liga (40+ let)

Tekmovalne EKIPE “TEAM”

Poleg tekmovanja med posamezniki bo vzporedno potekalo tudi tekmovanje med balvanskimi centri. Tekmovalec se ob prijavi odloči za “TEAM” oziroma steno na kateri je pridobil največ tehničnega znanja in moči. Točke posameznika se prištejejo k točkam ostalih posameznikov, ki izberejo isto EKIPO. In tako tekmujejo za naziv Najmočnejša stena NLP LIGE, ki bo razglašen po koncu Finala Lige.

Tekmovalne STENE:

  • Balvanija
  • Bolder Scena
  • Plus Climbing Koper
  • KlajMBer
  • drugo

Prijava in predprijava

Predprijave na posamezno rundo potekajo 14 dni pred pričetkom tekmovanja na platformi https://www.scorecard.info/  In se zaprejo ob polnoči 3 dni pred dogodkom. S predprijavo si udeleženec zagotovi mesto v tekmovanju in je deležen cenejše vstopnice po ceniku za predprijave, kar znaša 15€. Za potrjeno prijavo na rundi je potrebno poravnati vstopnico in podpisati pristopno izjavo na blagajni plezalnega centra.

Udeleženec, ki si želi tekmovati, a se ni prijavil v predprijavi, tvega zapolnitev mest na tekmovanje. V primeru prostih mest, se lahko prijavi na blagajni plezalnega centra. Cena na dan dogodka je 20€.

[ ! ] TEKMOVALCI in BIVŠI TEKMOVALCI v DP

Udeleženec, ki je star 16 let ali več in nastopa, oziroma je nastopal, na državnem prvenstvu v športnem plezanju v preteklih treh letih (Sezona: 2017, 2018, 2019, 2020). Lahko sodeluje na NLP Ligi samo v kvalifikacijah. Ne glede na skupni izkupiček točk se Finala Runde in Finala Lige NE MORE UDELEŽITI.

Za udeleženca, ki je star od 14 - 16 let velja posebna omejitev. V kolikor je imel v preteklem letu aktivno licenco, lahko sodeluje samo  v kvalifikacijah. Ne glede na skupni izkupiček točk se Finala Runde in Finala Lige NE MORE UDELEŽITI.

ŠTARTNINA

Vsak udeleženec ob prvi prijavi prejme uradno majčko NLP Lige 2.0, Lapis ščetko in Trinity magnezij.

Štartnina na dan dogodka: 20 EUR

Štartnina s predprijavo na portalu scorecard.info: 15 EUR

BALVANSKI PROBLEMI

Na voljo je 30 ali 40 balvanskih problemov različnih težavnosti od 4A do 7C+. Kar pomeni, da bo lahko vsak tekmovalec našel izziv za svojo nivo plezanja. Sistem točkovanja  je oblikovanje tako, da nagrajuje tekmovalce, ki na tekmovanju dajo največ od sebe, in ne nagrajuje zgolj najmočnejših.

TOČKOVANJE

Vsak balvanski problem je vreden 1000 TOČK. Teh 1000 točk se razdeli med n število tekmovalcev, ki balvan preplezajo. V kolikor opravite FLASH vzpon (VRH v prvem poizkusu) dobite bonus točke!

Primer: Balvan št. 36. Je preplezalo 42 tekmovalcev. 1000 ÷ 42 = 23,8. Vsak od 42ih tekmovalcev prejme 23,8 točk.

Točke tekmovalca se med posameznimi Rundami seštevajo.

V končnem seštevku točk posameznika se upoštevajo samo TRIJE NAJBOLJŠI rezultati od štirih Rund in vse dodatne točke iz uvrstitve v Finalu Runde. Skupni seštevek rund bo odločal o uvrstitvi v veliki finale NLP Lige, ki bo potekalo na 4. Rudni v plezalnem centru Bolder SCENA.

Točkovnaje bo potekalo preko spletne platforme https://www.scorecard.info/.

NAGRAJEVANJE

Nagradni sklad je oblikovan tako, da ne nagrajuje zgolj najbolj zagriženih, ki na tekmovanju dajo vse od sebe, ampak tudi tiste, ki se tekmovanja udeležijo brez hude želje po zbiranju točk. Saj se še spomnite pregovora "Važno je sodelovati, ne zmagati!" kajne?

Bogat nagradni sklad NLP Lige 2.0 so nam priskrbeli naši čudoviti sponzorji, brez katerih nam nebi vspelo!

Vsem sponzorjem se najlepše zahvaljujemo za zaupanje!

Denarni sklad za zmagovalce Finala Lige

Denarni sklad NLP Lige 2.0 bo 1700 EUR, ki bo podeljen prvim 3. uvrščenim v Finalu Lige

  1. Mesto Fantje - 500 EUR
  2. Mesto Fantje - 250 EUR
  3. Mesto Fantje - 100 EUR

 

  1. Mesto Dekleta - 500 EUR
  2. Mesto Dekleta - 250 EUR
  3. Mesto Dekleta - 100 EUR

SREČO'ULOV!

Vsi udeleženci, ki se udeležite VSEH ŠTIRIH rund boste sodelovali v velikem žrebanju za BOGATE nagrade! Srečo'ulov se bo izvedel po koncu kvalifikacij 4. Runde.