Državno prvenstvo v olimpijski kombinaciji - Celje

Datum in čas dogodka: 
14. Junij 2019 - 14:00

Plezalni center Celje bo med 14. in 16. junijem 2019 gostilo prav posebno tekmovanje v športnem plezanju, to je državno prvenstvo v olimpijski kombinaciji, v kateri bodo najboljši plezalci sveta tekmovali tudi na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. Olimpijska kombinacija obsega težavnostno plezanje na visoki steni, hitrostno plezanje, ki je za širše občinstvo ena najbolj popularnih disciplin športnega plezanja, in balvansko plezanje.

V Sloveniji bo tekmovanje potekalo prvič, v vseh treh disciplinah pa se bodo zvrstile tako najmlajše in srednje kategorije plezalcev kot tudi člani državne reprezentance, med njimi najboljši slovenski plezalci, ki nastopajo in zmagujejo v svetovnem pokalu. Najbolj zveneči imeni sta vsekakor Janja Garnbret, dobitnica svetovnega pokala in svetovna prvakinja v športnem plezanju, in Celjan Jernej Kruder, dobitnik svetovnega pokala v balvanskem plezanju in večkratni dobitnik medalj na največjih tekmovanjih.

Prizorišče tekmovanja bo Plezalni center Celje, to je telovadnica I. osnovne šole Celje, kjer stojita visoka plezalna stena in stena za hitrostno plezanje, ter parkirišče nasproti šole, kjer bo stala balvanska stena. Tekmovanje se bo začelo že v petek ob 14. uri in bo trajalo do 22. ure, v soboto od 9.00 do 22.00, v nedeljo pa od 9.00 do 16.00.