Janja Garnbret odlična druga na Adidas RockStars

Objavljeno: 16. September 2017 - 23:55
Komentarji: 0 komentarjev

V Stuttgartu se je z današnjo finalno tekmo šestih najboljših plezalk in šestih plezalcev končalo tekmovanje Adidas RockStars 2017. Slovenija se veseli drugega mesta Janje Garnbret.

Slovenska plezalna reprezentanca je na prestižni balvanski tekmi Adidas RockStars v Stuttgartu zaključila letošnjo plezalno sezono v balvanih. Na tekmi, ki sicer ne šteje za točke svetovnega pokala, je med izbranci slovenskega selektorja Gorazda Hrena v Porsche Areni nastopilo 7 slovenskih tekmovalcev: Janja Garnbret, Julija Kruder, Katja Kadič, Mina Markovič, Jernej Kruder, Anže Peharc in Gregor Vezonik.

V ženski konkurenci je z odličnim in suverenim plezanjem zmagala Američanka Alex Puccio, ki je v superfinalni preizkušnji premagala našo Janjo Garnbret. Janji žal ni uspelo obraniti prvega mesta lanskoletne tekme, a vseeno z dobrim plezanjem napovedala, da se bo do zadnje tekme v težavnosti v Kranju borila za končno zmago v skupnem seštevku. Na tretje mesto se je uvrstila Japonka Miho Nonaka. Na tekmi so od Slovenk tekmovale še Mina Markovič (10. mesto), Katja Kadič (13.) in Julija Kruder (21.).

Superfinale ženske - Janja Garnbret VS Alex Puccio

V moški konkurenci je v zadnji balvanski preizkušnji prepričljivo s »hitrostnim« plezanjem zmagal Japonec Tomoa Narasaki pred Korejcem Jongwon Chonom. Tretje mesto je osvojil še drugi Japonec Fujii Kokoro. Naš najboljši plezalec je bil z 12. mestom Jernej Kruder, ki se mu žal ni posrečilo že v polfinalu. Ostala dva naša sta bila Gregor Vezonik na 20. in Anže Peharc na 30. mestu.

Superfinale moški- Tomoa Narasaki VS Jongwon Chonom

Rezultati finalne serije:

Moški:

1. Tomoa Narasaki (JPN)
2. Chon Jongwon
3. Kokoro Fujii
4. Dmitrii Sharafutdinov
5. Makoto Yamauchi
6. Alexey Rubtsov

Ženske:

1. Alex Puccio (ZDA)
2. Janja Garnbret (SLO)

3. Nonaka Miho
4. Akiyo Noguchi
5. Shauna Coxsey
6. Aya Onoe

Vsi rezultati ženske >>

Vsi rezultati moški >>

Foto: Adidas RockStars

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.