Novo plezališče za drytooling v Zasavju

Objavljeno: 2. Januar 2018 - 14:03
Komentarji: 0 komentarjev

Na Dolu pri Hrastniku je nastalo novo plezališče za drajtuling.

Vili Guček je v treh sektorjih opremil in splezal 37 smeri zahtevnosti od D4 do D8-, stena pa ponuja še nadaljnji razvoj plezališča. Smeri so dolge do 20m in varno opremljene, primerne tudi za začetnike. Stena je večinoma navpična ali rahlo položna, smeri pa potekajo po počeh in ploščah.

Dostop:
S ceste Rimske Toplice – Hrastnik iz smeri Rimskih Toplic v naselju Dol pri Hrastniku pri cerkvi zavijemo desno. Mimo trgovine Mercator, po Partizanski c. navzgor (cca 800m). Po dveh ostrih, strmih ovinkih je malo asfaltirano parkirišče na levi strani
ceste (zabojniki za smeti). Čez most in po stezi do plezališča (2min). Parkirišče je tudi nižje pri trgovini Mercator.

Stena je obrnjena proti severu. Smeri so večinoma navpične in rahlo položne, dolge so do 20m. Potekajo po počeh in ploščah, kjer so stopi ponekod slabi. Opremljenost smeri je dobra. Smeri v sektorjih A in B začenjajo s police, kamor pridemo s pomočjo vrvne ograje. Predvsem v sektorju A lahko pri tem utrjujemo varovanje pri nevarnem vstopu. Zadošča 12 kompletov, razen v smeri št. 9 v sektorju B – 19! Kjer je to potrebno, je za varovanje pri vstopu nameščen dodatni svedrovec. Plezalci so naprošeni, da si pred vstopom v smer očistijo dereze! 

Podrobnejše informacije lahko dobite v vodničku >>

Vili se ob tem zahvaljuje Društvu Špaltna in Zlatku Drnovšku – Burdiju ter Nadji Korinšek in Nejcu Rostoharju za fotke. 

Varno plezanje in vesele praznike, ter srečno novo leto!

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.