Vita Lukan zmagovalka tekme za mladinski evropski pokal

Objavljeno: 26. Junij 2017 - 10:52
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

V soboto in nedeljo, 23. in 24. junija je bila na tekmovanju v Švici aktivna tudi mladinska reprezentanca v športnem plezanju.

Za najboljši dosežek in svojo prvo zmago na tekmah evropskega mladinskega pokala je poskrbela Vita Lukan, ki je skok na najvišjo stopničko v kategoriji kadetinj kronala z doseženim vrhom finalne smeri. Njen uspeh je v isti starostni kategoriji s tretjim mestom dopolnila Urška Repušič.

Poleg njiju so v finalu plezali še štirje slovenski predstavniki. Tretji najboljši rezultat sta s petim mestom dosegla Letija Fajfar v kategoriji starejših deklic in Luka Potočar v kategoriji kadetov. Deveto mesto je v kategoriji starejših dečkov zasedel Andrej Polak, Tjaša Slemenšek pa je bila deseta med mladinkami.

Slovenske uvrstitve na mladinskem evropskem pokalu - Uster 2017

Mladinke: 10. Tjaša Slemenšek
Kadeti: 5. Luka Potočar, 18. Klemen Novak, 24. Žiga Zajc
Kadetinje: 1. Vita Lukan, 3. Urška Repušič, 11. Mia Krampl
St. dečki: 9. Andrej Polak, 24. Aljaž Resnik, 32. Anej Batagelj,
St. deklice: 5. Letija Fajfar, 13. Maja Majcen, 14. Lucija Tarkuš, , 25. Saša Brodej

Vsi rezultati - težavnost Uster 2017: STAREJŠI DEČKI, STAREJŠE DEKLICE, KADETI, KADETINJE, MLADINCI, MLADINKE

Naslovna fotografija: Slovenska mladinska reprezentanca

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.