Prešernov dan v znamenju 6. Humarjevega memoriala

Objavljeno: 10. Februar 2017 - 17:01
Komentarji: 0 komentarjev

Na slovenski kulturni praznik, 8. februarja 2017, se je v soteski Mlačca pri Mojstrani odvijal že 6. Humarjev memorial v spomin na ponesrečenega vrhunskega alpinista in plezalca Tomaža Humarja.

V moški konkurenci je pričakovano slavil Janez Svoljšak, v ženski pa edina tekmovalka - Nataša Zaletelj.

Memorial je namenjen predvsem rekreativnim lednim plezalcem in mladim, da se lahko preskusijo tudi na tekmovalni ravni brez obveznosti ali pritiskov, obenem pa je odlična priložnost za druženje lednih plezalcev različnih generacij. Organizirala sta ga Društvo lednih plezalcev in Komisija za gorske športe PZS.

Pomerilo se je 10 tekmovalcev in le ena tekmovalka. Zanimive boje s časom in sotekmovalci je spremljalo tudi nekaj gledalcev. Tekmovanje je imelo mednarodni pridih, saj so se memoriala udeležili tudi trije hrvaški tekmovalci.

Zahvaljujemo se neumornemu Pavletu Skumavcu - Pajotu, ki je pripravil "podlago" za še eno lepo tekmovanje, ter vsem ostalim, ki so poskrbeli, da je tekmovanje potekalo nemoteno. Glavni sodnik je bil Branko Ivanek - Branč.

Rezultati in fotogalerija >>>

Vir: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.