Na uvodni tekmi svetovnega pokala Kruder 5., Garnbretova 6.

Objavljeno: 10. April 2017 - 11:28
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Eddie Fowke, IFSC

Švicarski Meiringen je gostil prvo letošnjo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Najboljša slovenska tekmovalca sta bila po pričakovanjih Jernej Kruder in Janja Garnbret. V kvalifikacijah in polfinalu je kazalo, da bi lahko v finalu posegla celo po medaljah, vendar sta se morala na koncu zadovoljiti s končnim petim oz. šestim mestom. V prezahtevnem moškem finalu, kjer je bil za zmago in stopničke dovolj že en dosežen vrh, je bil najboljši Kokoro Fujii (JAP), drugi je bil Alexei Rubtsov (RUS) in tretji Keita Watabe (JAP). V ženski konkurenci je bila zmagovalka lani najboljša balvanska plezalka svetovnega pokala Sahuna Coxey (VBR), druga je bila Katharina Saurwein (AVT) in tretja Miho Nonaka (JAP).

Od preostalih slovenskih reprezentantov sta se z uvrstitvijo v polfinale izkazali predvsem Katja Kadič s šestnajstim mestom in debitantka na balvanskih tekmah za svetovni pokal Vita Lukan, ki se je uvrstila na devetnajsto mesto. Domen Škofic, Julija Kruder, Gregor Vezonik, Anže Peharc in Martin Bergant so tekmovanje zaključili v kvalifikacijah.

Rezultati - svetovni pokal Meiringen 2017

  MOŠKI     ŽENSKE  
1. Kokoro Fujii (JAP) 1v1, 3b6 1. Shauna Coxey (VBR) 4v10, 4b8
2. Alexei Rubtsov (RUS) 1v2, 2b8 2. Katharina Saurwein (AVT) 2v6, 3b13
3. Keita Watabe (JAP) 1v3, 2b12 3. Miho Nonaka (JAP) 1v2, 3b6
4. Rei Sugimoto (JAP) 1v5, 3b7 4. Staša Gejo (SRB) 2v3, 3b4
5. Jernej Kruder (SLO) 0v, 2b3 5. Petra Klingler (ŠVI) 1v3, 2b3
6. David  Firnenburg (NEM) 0v, 1b4 6. Janja Garnbret (SLO) 0v, 2b4
       
29. Domen Škofic (SLO)   16. Katja Kadič (SLO)  
31. Anže Peharc (SLO)   19. Vita Lukan (SLO)  
31. Gregor Vezonik (SLO)   31. Julija Kruder (SLO)  
63. Martin Bergant (SLO)        

Vsi rezultati MOŠKI>>>

Vsi rezultati ŽENSKE>>>

V prihodnjem mesecu čaka tekmovalce svetovnega pokala v balvanskem plezanju azijska turneja. Dve tekmi bosta izpeljani na Kitajskem ter ena na Jopnskem.

Nalsovna fotografija: Eddie Fowke, IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.