Jernej Kruder zmagovalec masters tekme v Nemčiji

Objavljeno: 27. Marec 2017 - 20:34
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Eddie Fowke; The Circut Climbing

Uspeh je z drugim mestom dopolnila Janja Garnbret.

Slovenska reprezentanca se je v sklopu priprav na prvo tekmo svetovnega pokala v balvanskem plezanju udeležila masters tekmovanja v balvanskem plezanju, ki se je odvijal v soboto in nedeljo, 25. in 26. marca, v kraju Pfungstadt blizu Darmstadta. V močni konkurenci sta v finalu šestih najboljših tekmovalcev v moški in ženski konkurenci plezala Jernej Kruder in Janja Garnbret. Med finalisti so trije tekmovalci dosegli tri finalne vrhove. Jernej in Jongwon Chon sta jih dosegla v štirih poskusih, za zmago pa je naš predstavnik dosegel en bonus več od Korejca. Na tretje mesto se je uvrstil domačin Jan Hojer. Blizu zmage je bila tudi Janja Garnbret, ki je od zmagovalke Fanny Gibert, potrebovala en poskus več za tri dosežene vrhove, tretja pa je bila Chloe Caulier.

V polfinalu tekmovanja je plezalo še sedem slovenskih plezalk in plezalcev. V ženski konkurenci je Katja Kadič zasedla 9. mesto, Julija Kruder 13. mesto, Mia Krampl 15. mesto, Vita Lukan 16. mesto in Mina Markovič 19. mesto. Pri moških je Domen Škofic tekmovanje končal na 10. mestu, Gregor Vezonik pa na 13. mestu.

Rezultati - FINALE MOŠKI

Rezultati - FINALE ŽENSKE

Naslovna fotografija: Eddie Fowke; The Circut Climbing

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.