Janja Garnbret po drugo skupno zmago letos

Objavljeno: 13. Oktober 2017 - 11:00
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC

V soboto in nedeljo bo Xiamenu potekal predzadnja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju.

Drugo prizorišče na Kitajskem bo zelo pomembno za slovensko športno plezanje, saj si lahko Janja Garnbret z novo uvrstitvijo med najboljših trinajst že zagotovi skupno zmago svetovnega pokala v težavnosti. Janja Garnbret je na prejšnji tekmi v Wuijangu dosegla tudi zgodovinski uspeh na tekmah svetovnega pokala v športnem plezanju, saj si je z rekordnim številom točk že zagotovila skupno zmago v kombinaciji za sezono 2017.

Na tekmi bosta od slovenskih tekmovalcev nastopila še Mina Markovič in Domen Škofic. Osnovni cilj Mine Markovič je uvrstitev v finale, saj se med najboljših osem ni uvrstila že na zadnjih treh tekmah. Nekoliko več pričakujemo od Domna Škofica, ki je v zadnjem delu sezone znova ujel odlično formo. Škofic bi se lahko ob ugodnem razpletu na zadnji tekmi v Kranju boril celo za drugo mesto v skupnem seštevku.

Program - svetovni pokal Xiamen 2017 (6 ur pred slovenskim časom)

Sobota, 16. oktober

9:45 do 13:15 - kvalifikacije težavnost MOŠKI in ŽENKSE - 1. smer
13:30 do 17:00 - kvalifikacije težavnost MOŠKI in ŽENKSE - 2. smer
19:10 do 20:10 - kvalifikacije hitrost

Nedelja, 15. oktober

10:00 do 12:30 - polfinale težavnost MOŠKI in ŽENSKE (V ŽIVO na IFSC)
16:00 do 17:00 - finale hitrost (V ŽIVO na IFSC)
18:50 do 20:30 - finale težavnost (V ŽIVO na IFSC)

Naslovna fotografija: IFSC

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.