Vipavska sapca (100 m, 7a+)

Objavljeno: 13. Marec 2017 - 14:53
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: David Tončič

David Tončič (PK Idrija) je skupaj s soplezalci opremil in preplezal novo smer v Vipavskem stebru.

Sto metrov dolgo smer Vipavska sapca je preplezal konec januarja in jo ocenil s 7a+ (R1-6a; R2-7a+, R3-7a/b?, R4-6a+ in R5-3). Smer je popolnoma opremljena in se ne potrebuje vmesnega varovanja.

Smer je bila v dveh obiskih opremljena decembra 2016. Prvič je sam opremil težje dele smeri, ob drugem obisku pa s pomočjo soplezalca še drugi del smeri. V prihodnje obljublja, da bo opremil še obhode težjih delov smeri, levo pa bo potekala tudi lažja varianta. David prosi vse ponavljavce, da sporočijo svoje mnenje o podanih ocenah.

Vir: PK Idrija

Fotografije: David Tončič

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.