Šprah in Debeljak prosto čez Brid Klina v Paklenici

Objavljeno: 12. Oktober 2016 - 16:12
Komentarji: 0 komentarjev

Prvi vikend oktobra se je ekipa 25 plezalcev iz društva DRPK odpravila plezat v legendarno Paklenico.

Nekateri so se zadrževali v kanjonu pri kratkih enoraztežajnih smereh,večji del ekipe - del inštruktorske ekipe plezalnega centra, kar nekaj mladincev in kakšen pridružen član pa so plezali večraztežajne smeri.

Najbolj odmeven je vsekakor prosti vzpon naveze Jaka Šprah-David Debeljak v smeri Brid Klina (7c). Izstopa tudi vzpon mlade Tine Vintar, ki je v družbi Kristiana Klajnščka plezala smer Passenger (7b), ki je bil Tinina sploh prva večraztežajna smer. Kristian jo je uspel preplezati na pogled, Tina si je nekajkrat pomagala s kompleti. Plezale so se še smeri Infinito (7a+), Nostalgija (6b), Kača (6a) in druge.

Poročilo "odprave" in fotografije najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Jaka Šprah in David Debeljak na vrhu Anića kuka.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.