Sharma v Pont d'Arc - VIDEO

Objavljeno: 19. Julij 2017 - 15:27
Komentarji: 0 komentarjev

Chris Sharma je pred tedni kot prvi opravil "deep water soloing" vzpon v več kot trideset metrov visokem oboku Pont d'Arc nad reko Ardeche v Franciji.

Preplezano linijo je označil za eno lepših. Čeprav je težave ocenil "le" na 8b+ in je po tehnični plati manj zahtevna od njegovih dws smeri Es Pontas in Alasha, mu je smer s ključnim delom med 20 in 30 metri višine, predstavljala precejšen izziv.

Za vzpon je potreboval štiri dni, po vsakem padcu v vodo je mejo postopoma premikal višje in višje, saj je na vsakih pet metrov izvedel tudi načrtni skok v vodo, da se je prepričal o zadostni globini. O izjemnem vzponu govori tudi eden od njegovih komentarjev: "Pont d'Arc je absolutno sanjska linija. Težko je verjeti, da sploh obstaja kaj takšnega!"

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.