Ondra v smeri The Change, prvi 9b+ na svetu - VIDEO

Objavljeno: 19. Oktober 2016 - 09:29
Komentarji: 0 komentarjev

4. oktobra leta 2012 je Adam Ondra uspel v svojem projektu v plezališču Flatanger na Norveškem in nastala je smer z imenom The Change, ki je dolga 55 metrov in je sestavljena iz dveh delov. Najprej je 25 metrov izjemno previsne plezarije z oceno 9a+(b), po slabem počitku  - ena roka in slabo zatikanje kolena – pa sledi še drugi del s težavami za 9a.

Celotno smer je Adam ocenil z 9b+ in The Change je postala prva smer na svetu s tako oceno.

O tej prelomni smeri na Norveškem je bilo od takrat povedanega že ogromno, tako na fotografijah, kot na gibljivih slikah smo lahko videli, kako plezanje v jami pri Flatangerju izgleda... Sedaj je tukaj napovednik za nov film Change, ki napoveduje dvourni film o tem, kako je Ondra smer našel, opremil, naštudiral in spelzal.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.