Ondra s prvo 9a na Hrvaškem

Objavljeno: 29. Marec 2016 - 09:46
Komentarji: 0 komentarjev

Nova povezava v "Miški", 9a v Medveji.

Adam Ondra se je med velikonočnimi prazniki mudil v Sloveniji in na Hrvaškem, kjer je preplezal nekaj neverjetnih smeri - pravzaprav je splezal skoraj vse, kar je možno splezati. V petek je Mišji Peči preplezal novo smer, ki jo je poimenoval Vicious circle in zanjo predlaga oceno 9a+/b. Novo smer si je Ondra zamislil že lansko leto in poteka levo od smeri Za staro kolo in majhnega psa novo smer ter gre nato desno in konča v smeri Sanjski par.

V soboto se je odpravil na Hrvaško in v Medveji (sektor Knezgrad) za ogrevanje na pogled splezal Lovransko drogo(8a) in nato še Outdoorfingerspiele (8c) ter The Core (8c+, ob prvem vzponu ocenjena na 9a, do znižanja ocene je veljla za prvo 9a na Hrvaškem).

To mu očitno ni bilo dovolj, zato je v tretjem poskusu preplezal podaljšek smeri Villa Oraj (7b+), ki se imenuje More in je predlagana za prvo smer s težavnostjo 9a na Hrvaškem!

Vir: climbistria.com in marulianus.hr

Naslovna fotografija: Adam Ondra v prvi 9a na Hrvaškem
Foto: Vedrana Simičević

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.