Ondra preplezal Mamichulo, novo 9b - VIDEO

Objavljeno: 9. Februar 2017 - 14:57
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Petr Piechowicz

Adam Ondra je pred dnevi opravil s smerjo Pachamama (9a+) v Oliani. To 40 metrov dolgo smer v španskem plezališču je zbral zaradi dobrega treninga vzdržljivosti v moči, eden od njegovih glavnih ciljev v teh dneh pa je bila povezava smeri Pachamama in Papichulo (9a+, preplezal jo je že leta 2009).

Kar mu je že uspelo. Povezal je najtežja dela teh dveh smeri in novo smer - poimenoval jo je Mamichula - ocenil z 9b. Težko 9b.

Naslovna fotografija: Petr Piechowicz

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.