Kako uspešni smo bili Slovenci do sedaj na Adidas Rockstars

Objavljeno: 14. September 2017 - 15:42
Komentarji: 0 komentarjev

Slovenska plezalna reprezentanca se v Stuttgartu pripravlja za nastop na zaključni balvanski tekmi letošnje plezalne sezone, kjer bo naša Janja Garnbret branila zlato medaljo.

Med izbranci slovenskega selektorja Gorazda Hrena bo v Porsche Areni v Sttutgartu nastopilo 9 slovenskih tekmovalcev: Janja Garnbret, Julija Kruder, Katja Kadič, Mina Markovič, Tjaša Slemenšek, Jernej Kruder, Anže Peharc, Gregor Vezonik in Domen Škofic.

Jernej Kruder do sedaj še ni izpustil tekme

Zagotovo lahko trdimo, da ima Jernej Kruder najdaljši staž in največ izkušenj na tekmah Adidas Rockstars. Na tekmah je prisoten že od samega začetka tega prestižnega dogodka, ki se je začel leta 2011. Takrat je Jernej osvojil 7. mesto. Ni pa bil edini slovenski predstavnik, saj je bil le eno mesto pred njim Klemen Bečan (6. mesto). Leto kasneje sta bila Jernej in Klemen prav tako edina slovenska predstavnika in osvojila 8. in 20. mesto.

Jernej Kruder
Jernej Kruder je leta 2013 osvojil 1. mesto.

Leta 2013 prva slovenska medalja

Leto, ko je Jernej Kruder dvigoval svojo formo in uspehe, je potrdil to na Rockstars z osvojeno prvo slovensko medaljo na tem tekmovanju in to zlate barve. Tega leta sta se udeležili tekme v Stuttgartu tudi predstavnici nežnejšega spola; Mina Markovič s 5. in Julija Kruder s 16. mestom.

Dvojne slovenske stopničke kar dve leti zapored

Leto kasneje (2014) je bilo za Slovence najbolj uspešno leto. Osvojili smo stopničke tako v moški kot ženski konkurenci. Mina Markovič se je veselila srebrne in Jernej Kruder bronaste medalje.

Skoraj nič slabše ni bilo v letu 2015, ko sta s tretjim mestom kronala uspeh v ženski konkurenci Janja Garnbret in Jernej Kruder v moški konkurenci.

Janja Garnbret
Janja Garnbret bo poskusila obraniti zlato medaljo iz lanskega leta.

Ali bo Janji uspelo obraniti zlato medaljo?

Lansko leto na tekmi Adidas Rockstar se je zmage veselila Janja Garnbret. Zagotovo pod manjšim pritiskom bo poskusila obraniti zmago. Mogoče pa bo mogla skalp predati… če že, potem naj to kateri izmed ostalih naših tekmovalk, ki so v letošnji sezoni že pokazale, da so lahko neposredna grožnja za najvišja mesta.

Vsi rezultati naših tekmovalcev po letih:

2011

Moški
1. Dimitry Sharafutdinov (RUS), 6. Klemen Bečan in 7. Jernej Kruder

Ženske
1. mesto Ana Stöhr (AUT)

 

2012

Moški
1. Sean McColl (CAN), 8. Jernej Kruder in 20. Klemen Bečan

Ženske
1. Alex Puccio (USA)

 

2013

Moški
1. Jernej Kruder, 20. Klemen Bečan, 21. Gregor Vezonik in 26. Jure Bečan

Ženske
1. Juliane Wurm (GER), 5. Mina Markovič in 16. Julija Kruder

 

2014

Moški
1. Sean McColl (CAN), 3. Jernej Kruder, 22. Klemen Bečan, 23. Domen Škofic, 28. Gregor Vezonik

Ženske
1. Akiyo Noguchi (JPN), 2. Mina Markovič in 9. Julija Kruder

 

2015

Moški
1. Sean McColl (CAN), 3. Jernej Kruder in 21. Gregor Vezonik

Ženske
1. Mascarenas Megan (USA), 3. Janja Garnbret in 6. Julija Kruder

 

2016

Moški
1. Narasaki Tomoa (JPN), 6. Jernej Kruder, 17. Domen Škofic, 21. Anže Peharc in 27. Urban Primožič

Ženske
1. Janja Garnbret, 8. Mina Markovič, 12. Tjaša Kalan, 13. Katja Kadič, 15. Tjaša Slemenšek in 18. Julija Kruder

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.