Janja Garnbret preplezala novo 9a!

Objavljeno: 12. Januar 2018 - 18:32
Komentarji: 0 komentarjev

Iz španskega (katalonskega) plezališča Santa Linya, kjer je Janja Garnbret pred dnevi preplezala svojo prvo 9a, prihaja nova odlična novica.

Janja je namreč na svojem instagram profilu objavila, da je uspela preplezati smer Fabela pa la enmienda - njeno drugo 9a.

Gre za linijo, ki jo je konec decembra 2015 preplezala Mina Markovič in s tem vzponom postala prva Slovenka in deveta plezalka na svetu, ki ji je uspelo preplezati smer, ocenjeno z 9a ali težje. 

Vir in fotografija: Janja Garnbret/instagram (foto Tobias Lanzansto).

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.