Jakob Bizjak do 8c

Objavljeno: 18. Maj 2017 - 13:45
Komentarji: 0 komentarjev

Jakob Bizjak je bil pomladi zelo dejaven, posledično je tudi njegova bera težkih dobrih smeri zelo dobra.

Plezalec iz Rogaške Slatine, ki je preplezal tudi že 8c+, je tokrat posegel do 8c. To mu je uspelo dvakrat. Najprej je v vsega skupaj osmem poizkusu preplezal  smer Strelovod (8c) v Mišji Peči, dva dni kasneje pa mu je uspelo v  tretjem poizkusu preplezati še Osapsko pošast (8c) v Ospu.

Preplezal je še kar nekaj smeri med 8a in 8b+,med njimi sta se mu v spomin najbolj vtisnili Bastilla (do vrha, 8b+) v "Miški" in Working class hero (8b+) v Ospu., predvsem zaradi dolžine in lepote.

Naslovna fotografija: Jakob Bizjak v Kotečniku. Foto: Luka Tambača.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.