Grega Verbuč do prve smeri z oceno 8a+

Objavljeno: 14. Julij 2016 - 14:26
Komentarji: 0 komentarjev
Grega Verbučv smeri Pune bombe v ovinek, 8a+

Perspektivni trinajstletni plezalec do svoje najtežje smeri.

Grega Verbuč je del plezalnih počitnic preživel v Franciji, pred tem pa je veliko plezal v domačem plezališču Čreta. Že v začetku junija je preplezal smer Rush (7c+), dva tedna kasneje pa je bil uspešen še v smeri Pune bombe v ovinek (8a+). "Na Čreti, ki je moje domače plezališče, sem v tretjem poskusu splezal smer Pune bombe v ovinek, kar je moja najtežja smer do zdaj. Bila mi je ena izmed najlepših smeri in ravno pravšnja za mojo velikost. Po splezani smeri sem bil malce utrujen in hkrati zelo navdušen," je po uspehu povedal Grega, ki je še v lanski sezoni tekmoval tudi med smučarskimi količki, zdaj pa se je popolnoma posvetil športnemu plezanju. V kategoriji mlajših dečkov je letos na dveh tekmah državnega prvenstva dosegel prvo in drugo mesto.

Naslovna fotografija: Grega Verbuč v smeri Pune bombe v ovinek, 8a+

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.