Plezalni dnevi Kranja - Finale DP v športnem plezanju

Datum in čas dogodka: 
22. November 2017 - 20:00

Slovenski športni plezalci še niso rekli zadnje besede v letošnji sezoni tekmovanj. Zadnji konec tedna v novembru, od petka 24. 11., do nedelje 26. 11., se bodo pomerili na zaključni tekmi državnega prvenstva v športnem plezanju. Na vrhuncu slovenskega plezanja, ki mu pravimo tudi 12. Plezalni dnevi Kranja, se bodo lahko vsi nastopajoči potegovali za zadnje točke v skupnem seštevku državnega prvenstva.

Spremljevalni program bo ponudil veliko zanimivega

Letošnji Plezalni dnevi Kranja bodo posebni tudi zaradi praznovanja 70. obletnice ustanovitve Alpinističnega odseka pri Planinskem društvu Kranj. Slavnostno praznovanje se bo začelo že v sredo, 22. 11., z dogodkom 70 let imam – Z Andrejem Štremfljem, ko se bo skupaj z dolgoletnim članom AO Kranj in letošnjim prejemnikom nagrade PZS za življenjsko delo na področju alpinizma razmišljali o prehojeni poti. Praznovanje se nadaljuje v petek, 24. 11., kjer bo v okviru dogodka 70 let imam – Z Nejcem Zaplotnikom predvajanje filma Manaslu – Pot h gori, pot k prijatelju.

Ob vsakem praznovanju se spodobi tudi dobro poveseliti, zato bo v soboto, 25. 11., po zaključku finala v težavnosti pripravljamo PDK žur v KluBaru s skupino The Unimogs Band. V nedeljo popoldan ob 17.00 pa bo sledilo še zaključno dejanje praznovanja: 70 let imam – S posebnimi gosti, ko vas bodo ti popeljali skozi bogato zgodovino AO Kranj.

Tekmovalni del v težavnosti in balvanskem plezanju

Uradni, tekmovalni del bo tako kot že nekaj let potekal v dveh disciplinah, v težavnostnem in balvanskem plezanju, v katerih se bodo tekmovalci pomerili v petih starostnih kategorijah. Dvorana bo tako od petka do nedelje brez dvoma vrvela od navdušenja športnikov in njihovih navijačev. Splezati čim višje in čim hitreje, spodbujati prijatelje, nabirati izkušnje, se pohvaliti z dosežki, sprejeti poraz in spletati nova poznanstva: vse to je del tekem športnega plezanja in še posebej zaključnega dejanja državnega prvenstva.

Podrobnejši program in sveže novice si lahko ogledate na uradni spletni strani Plezalni dnevi Kranja.