V plezalnem centru Ljubljana se obeta plezalni maraton

Objavljeno: 10. September 2017 - 19:10
Komentarji: 0 komentarjev

Plezalni center Ljubljana vabi ob začetku jesenske sezone na plezalni maraton, ki je lahko za vsakogar super uvod v trening sezono, odlična priprava na dolge alpinistične vzponetest kondicijsko-psihično-taktične sposobnostisodelovanja v navezi ali preprosto zabava, kjer se spoznate z lastnimi mejami.

Absolutni rezultat ni tako bistven, kot spoznanje kaj se zgodi po 15, 25, 35 ali 60 preplezani smeri. V sredo bo vizija “Daj stara, zmoreš še eno“, “Na bruhanje mi gre, ampak eno še stisnem” ali “Biceps imam že čisto v krču ampak za tri še je džusa” in skupinska motivacija vsekakor prisotna.

Plezalni maraton bo potekal v sredo, 13. septembra od 9:00 do 21:00 v dvorani severne triglavske stene (ex velika dvorana). Cilj je preplezati kar največje število smeri. Tekmovalno skupino sestavlja naveza. Šteje se uspešno preplezana smer v vodstvu, vsaka smer šteje le enkrat (za vsakega v navezi, torej 2x na navezo). Naveza na recepciji prevzame listek s seznamom smeri. Na voljo bo preko 180 smeri. Tudi, če plezaš 5a imaš na voljo dovolj smeri za pravi izziv. Seznam smeri (posodobljen bo v torek takoj po preopremljanju) najdete tukaj.

Vse naveze, ki opravijo pred prijavo najkasneje do 13.9. do 8:00 preko obrazca, bodo nagrajenes kremo za roke in plezalno revijo Beta (možna bo tudi prijava direktno na recepciji). Za vse sodelujoče naveze bo v Grif Baru poskrbljena hard / soft refil pijača in prigrizki. Od jutra do večera bo v dvorani poskrbljeno tudi za dobro glasbo. Vse naveze, ki bodo preplezale preko 60 smeri, jim v Grif Baru dodatno priprada pivo ali sok.

Ob zadnjem podobnem dogodku sta stopničko preplezanih smeri precej visoko postavila Jaka Šprah in Peter Mastnak Sokolov s preplezanimi 131 smermi. Ali ju lahko katera naveza letos preseže?

Vabljeni po utrujene roke, zdelano kožo in zadovoljstvo ob lastnem sezamu preplezanih smeri.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.