Kirgizija jamming #PREDAVANJE

Objavljeno: 11. December 2017 - 12:12
Komentarji: 0 komentarjev

14. decembra ob 19:00 ste vabljeni v Plezalni center Ljubljana na predavanje o alpinistični odpravi Kirgizija 2017. Letos poleti julija in začetek avgusta je ekipa 10 plezalcev preživeli v gorovju Pamir Alai na tadžiško-kirgiški meji, natančneje v dolini Ak-Su, ki je znana po popularni smeri Perestroika Crack v Pik Slesova (4240 m).

Sprva osmim fantom (Gašper PintarNace VrečekJakob ŠparovecNejc KlemenčičMiha KernJan ValentinčičDavid Debeljak in Matjaž Jeran - nekateri si pravijo že moški) sta se mesec pred odhodom pridružili še Iva Božić iz Splita in izkušena odpravarka Nastja Davidova. S stališča izkušenj smo bili zelo mešana skupina, za nekatere je bila to prva odprava, za druge pač ne, za Davida in Nastjo pa že drugi obisk te doline. Razlika v izkušenosti je bila ravno pravšnja, da je bila odprava poučna, zabavna in avanturistična za vse člane. Sicer pa smo kot relativno velika odprava zelo dobro in učinkovito sodelovali ter ta mesec preživeli v prijateljskih odnosih in dobrem, spodbudnem vzdušju.

Alpinistična odprava KIRGIZIJA 2017

Pogorje: Pamir Alai

Datum: 12. 7. - 15. 8. 2017

Vodja: Matjaž Jeran (AO PD Ljubljana Matica)

Člani: David Debeljak (AO PD Rašica), Nejc Klemenčič (AO PD Tržič), Miha Kern (Akademski alpinistični odsek), Gašper Pintar, Jan Valentinčič, Nace Vreček (AO PD Radovljica), Jakob Šparovec (AO PD Kranj), Anastasija Davidova (AO PD Ljubljana Matica), Iva Božić.

Več o odpravi si lahko preberete v poročilu alpinistične odprave Kirgizija 2017 >>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.