Janji Garnbret druga nagrada na izboru športnik leta 2017

Objavljeno: 13. December 2017 - 15:02
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Žiga Zupan/Sportida, vir: siol.net

Včeraj je v Cankarjevem domu potekala 50. podelitev Športnik leta, ki jo prireja Društvo športnih novinarjev Slovenije. 

Najboljša športnika Slovenije v letu 2017 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije sta alpska smučarka Ilka Štuhec in košarkar Goran Dragić, najboljša ekipa leta je postala košarkarska reprezentanca Slovenije.

Slovenski športni novinarji so za drugo izbrali športno plezalko Janjo Garnbret (Šaleški AO), ki je sezono končala kot skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji z rekordnim številom točk (1.135) skupnega seštevka, v balvanski konkurenci je bila skupno druga. Kot prva tekmovalka v zgodovini je v isti sezoni dosegla devet zmag svetovnega pokala, zadnje se je veselila pred domačim občinstvom v Kranju.

Garnbretova je vse od vstopa v člansko konkurenco pod budnim očesom slovenskih športnih novinarjev, ki so jo leta 2016 izbrali za tretjo na izboru športnice leta in najobetavnejšo mlado športnico, leto prej je bila osma. Že njene predhodnice so tako vidno zaznamovale športna prizorišča kot pritegnile novinarsko pozornost, saj je bila Mina Markovič v letih 2015 in 2012 tretja športnica Slovenije po izboru novinarjev, leta 2017 in 2016 pa šesta. Preboj med najuspešnejše slovenske športnice je začela Martina Čufar, ki je bila druga športnica leta 2001, Majo Vidmar pa so za drugo izbrali leta 2007.

Pripravila: Manca Čujež; vir: Planinska zveza Slovenije

Fotografija: Žiga Zupan, Sportida; vir: siol.net
 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.