Virensova v Koglu in Pubec za dostop

Objavljeno: 20. Junij 2016 - 09:46
Komentarji: 2 komentarjev

Lepa sobota privabila na hribe veliko plezalcev.

Strma stena nad Kamniško Bistrico je tradicionalno ena najbolj obleganih sten za začetek plezalne sezone v hribih. V soboto sta v Koglu in v steni pod njim plezala Primož Blaha in Marko Hočevar. Dostop do Kogla sta si popestrila s plezanjem v smeri Pubec (VI, 130 m) v Trati. Smer je v celoti navratana in ponuja lepo plezanje v dobri skali, od njenega izstopa do vstopa v Kogel pa je še pol ure strmega dostopa. S plezanjem sta nadaljevala v bolj znani Virensovi v Koglu (IV/III, 160 m). V smeri sta bila edina plezalca, glede na to, da se je nekaj navez čez smer spuščalo po vrvi, pa je bilo v steni očitno opravljenih še nekaj vzponov.

Vir: Primož Blaha; freeaproved.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2 komentarja

Slika za %user
Primož Blaha 20. Junij 2016 - 22:23 · Prijavi se za objavo komentarjev.
Samo en popravek: v našem društvu je kar nekaj Markov, jaz sem plezal s Hočevarjem in ne Albrehtom.
Slika za %user
maria leydi 5. November 2019 - 10:38 · Prijavi se za objavo komentarjev.
Pozdravljeni gospod / gospa Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke finančna kriza, ki izzove banke, resne ponudbe za posojila, poštena certifikat in hitro od 2000 do 80 000 EUR za obdobje od odplačilo od 2 do 25 let se naša stopnja razlikuje za 2%. Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila Moj e-poštni naslov: leydimaria37@gmail.com

Pred komentiranjem se morate prijaviti