V Bavarskih Alpah se je ponesrečil Domen Petrovčič

Objavljeno: 24. Marec 2017 - 09:01
Komentarji: 0 komentarjev

Planinska zveza Slovenije sporoča, da se je včeraj, 23. marca 2017, v popoldanskem času (okrog 13. ure) smrtno ponesrečil slovenski vrhunski alpinist in član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič. Bil je član Akademskega alpinističnega odseka iz Ljubljane. 

Nesreča se je zgodila v Bavarskih Alpah v Nemčiji pri sestopu z Blassenspitze (2420 m). Domen je pri sestopu v družbi dveh alpinistov na nezahtevnem terenu zdrsnil, se poskušal zaustaviti, a bil zaradi teže nahrbtnika neuspešen in padel v globino.

Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in oba alpinista, ki sta bila z Domnom na plezalni turi, prepeljala v dolino. Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinistične reprezentance.

Vir: Planinska zveza Slovenije.

 Marko Prezelj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.