Škalec prosto čez Obraz Sfinge

Objavljeno: 31. Julij 2017 - 15:01
Komentarji: 0 komentarjev

Slaba dva meseca od zadnjega prostega vzpona v Obrazu Sfinge (7c, 160m) v Triglavu in odlomljenem oprimku smo čakali na novo ponovitev in informacijo o morebitni večji težavnosti kultne smeri najpomembnejše stene naših gora.

Minulo soboto sta se na Plemenice povzpela Hrvata Siniša Škalec in Ivan Vitez in se v nedeljo od tam spustila pod smer ter jo preplezala (v smeri sta bila že teden dni prej, ko sta poskusila zgolj najtežji raztežaj). Siniši je uspel prosti vzpon.

Po njunem mnenju so se težave v najtežjem mestu po odlomu oprimka resnično malenkost povečale, zato predlagata oceno 7c+. Obraz Sfinge po novem torej (po raztežajih) 5b, 6b+, 7c+, 6b, 6a, 6b+.

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.