Simonič in Trošt ponovila Planiko v Križevniku

Objavljeno: 5. Junij 2017 - 20:54
Komentarji: 0 komentarjev

Albin Simonič (AO Celje) in Andrej Trošt (Posavski AK) sta v Križevniku ponovila smer Planika (VII, 350m). Vzpon jima je uspel np/fleš.

Soimenjakinja smeri, ki sta jo lani kot prva preplezala Blaž Gladek (AO Kamnik) in Matej Balažic (AO TAM) v predostenju Križevnik, je stara že skoraj 30 let. Leta 1988 jo je prvi preplezal Franček Knez z Martinom Hrastnikom, nahaja pa se v glavni steni desno od Hot linea in levo od Ruške oz. Viharnika

Simonič in Trošt, morda celo prva (?) ponavljalca, sta pokomentirala, da je smer lepa, a tako kot vse v Križevniku, kar resna smer. Tudi po oceni spada vsaj med težje sedmice.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.