Severna grapa v Vevnici

Objavljeno: 21. Februar 2018 - 20:27
Komentarji: 0 komentarjev

Andraž Avbelj (ČAO) poroča, da je s soplezalcem Alešem plezal Severno grapo v Vevnici, ki v normalnih snežnih razmerah nosi oceno (90°, M4/45-65°, 600m).

Kot je bilo za pričakovati, je bil plezalno najbolj "zabaven" prvi raztežaj.. Kot poročata plezalca je sicer vstopni skok super narejen, razen zadnjih dveh metrov, ko bolj plavaš po snegu navzgor.

Nadaljevanje grape je bilo enostavno, se pa je z višino večala količina pršiča, tako da sta za zadnjih 20 metrov porabila več časa s kopanjem rova, kot sta plezala skok spodaj. Sestopila sta nazaj po grapi, pri zadnjem spustu po vrvi pa sta v pršnih plazovih, ki so se začeli valiti čez smer, uspela pustiti nekaj opreme. Če bo kdo tam plezal in našel/rešil to robo, mu v zameno ponujata lepo nagrado (kontakt: 041 827 950).

Vir in fotografije: Črnuški alpinistični odsek.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.